Week tegen Eenzaamheid 2024

Kom erbij! In de Week tegen Eenzaamheid staan ontmoeting en verbinding centraal. De Week tegen Eenzaamheid 2024 is van 26 september t/m 2 oktober. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport faciliteert de actieweek in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid.

Over de Week tegen Eenzaamheid

Kom erbij! In de Week tegen Eenzaamheid staan ontmoeting en verbinding centraal. Door het hele land is er tijdens de Week tegen Eenzaamheid extra aandacht voor het thema eenzaamheid en sociaal isolement. In veel plaatsen zijn er speciale activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid door het bezoeken of organiseren van een activiteit. Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen.

De Week tegen Eenzaamheid 2024 is van 26 september t/m 2 oktober. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport organiseert deze week in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid.

Oproep deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid

Iedereen kan meedoen aan de Week tegen Eenzaamheid. Bijvoorbeeld door iets te doen met iemand in je omgeving, maar je kan ook een activiteit bezoeken of organiseren. Kijk voor meer informatie op www.eentegeneenzaamheid.nl/week-tegen-eenzaamheid

Over Eén tegen eenzaamheid

Eén tegen eenzaamheid is het actieprogramma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om eenzaamheid in Nederland te verminderen. Iedereen kan te maken krijgen met eenzaamheid. Bij jezelf of een ander. En iedereen kan er iets tegen doen. Meer dan driekwart van de gemeenten in Nederland en ruim 200 landelijke maatschappelijke organisaties, instellingen en bedrijven zijn bij het programma aangesloten.

Het laatste nieuws